fleimio

unelmana oli luoda uusi kansainvälinen, suomalainen design-brändi, jolla on mielenkiintoinen valikoima uusia, funktionaalisia, orgaanisesti muotoiltuja suomalaisia tuotteita, jotka on kehitetty kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti sekä niin että toiminnan ympäristövaikutukset minimoidaan.

Jussi Leimio perusti fleimio -design-yrityksen Tuusulaan vuonna 2010. Yrityksen pääkonttori oli Vesa Honkosen suunnittelema Villa Leimio vuoden 2020 loppuun asti.

Vuonna 2017 tuotteita oli seitsemän, joilla erilaisia variantteja ja joihin tarvittavia lisäosia yhteensä 30 SKU:ta (store keeping units). Tuotteet saivat hyvää julkisuutta sisustuslehdissä ja niitä esiteltiin Euroopan messuilla (mm. Stockholm Furniture & Light Fair, Ambiente, IMM Cologne ja Maison & Objet Paris) sekä Kevät-, Asunto- ja Loma-asuntomessuilla Suomessa (2011-2019). Parhaimmillaan fleimio-tuotteilla oli yli 250 jälleenmyyjää 23 Euroopan maassa. Suomessa fleimio woodhopper -tuotteita myytiin 70:ssä K-raudassa. Lyhyen fleimio-historian voit lukea täältä.

Sekä tuotteiden valmistus että myynti lopetettiin kuitenkin joulukuussa 2018, kun resurssit eivät riittäneet taisteluun kopiointia vastaan. Suureksi ongelmaksi tuli taloudellisten resurssien vähyys ja Suomen Korkeimman oikeuden ennakkopäätös (36:18), missä todettiin, että EU-mallisuojattujen tuotteiden (RCD) teollisoikeuksien rikkominen ei ollut Suomessa rikos.

Tammikuussa 2020 päätettiin kuitenkin tehdä fleimio relanseeraus, minkä yhteydessä tuotteiden kokoonpano päätettiin hoitaa itse, tuotteet myytiin rekisteröityinä ja jälleenmyynti päätettiin lopettaa.

fleimio-tuoterekisteröinti oli itse kehitetty palvelu, joka tekee tuotteesta uniikin, lisää sen arvoa ja estää kopioinnin.

Tammikuun 30. päivä 2020 avattiin fleimio design-art-work -liike, joka oli uusi ja tuore cocktail suomalaista designia ja nykytaidetta. fleimio design-liike oli ainoa liike koko maailmassa, mikä esitteli ja myi  aitoja fleimio-tuotteita, joiden lisäksi liike myi myös muiden suomalaisten design-yritysten tuotteita (Sukarwood, Majamoo, Niimaar ja Onni-design). fleimio taidegalleria esitteli ja myi aitoa, suomalaista nykytaidetta.

fleimio design-art-work -liike oli aktiivinen tapahtumajärjestäjä: liikkeessä soi usein elävä musiikki, siellä järjestettiin Tuusulan ensimmäinen Suuri maalaustapahtuma (10.7.2020), se oli yksi Tuusulan taiteiden yön tapahtumapiste (28.8.2020), Hyrylän yrittäjien Kekri-tapahtuman keskus (24.10.2020) ja luonnollisesti suomalaisten nykytaiteilijoiden kohtauspaikka taidenäyttelyn avajaisten ja taiteilijatapaamisten yhteydessä (tammi-marraskuu 2020).

Tämän fleimio design-art-work -liikkeen toiminta valitettavasti lopetettiin 19.12.2020, kun sen vuokrasopimus irtisanottiin. fleimio design-liike sijaitsi Tuusulan keskustassa osoitteessa Kaupparaitti 3, Tuusula.

Nyt fleimio on verkkokauppa, mistä voi ostaa aitoja fleimio-tuotteita, jotka toimittaa kotiin Suomessa Matkahuolto ja Suomen ulkopuolella UPS. Etsinnässä on uusi liiketila omalle fleimio design-liikkeelle ja fleimio taidegallerialle. fleimio on suomalainen tarina luottamuksesta, elämästä ja unelmista.

lisätietoa:

www.facebook.com/fleimio
www.pinterest.com/fleimio
www.twitter.com/fleimiodesign
www.instagram.com/fleimio
www.fleimio.com
info @ fleimio.com

 

fleimio pääkonttori Villa Leimio
fleimio perustaja Jussi Leimio
fleimio design shop april 2020
Katariina Souri fleimio art-gallery 112020
Las Carambas esiintymässä fleimio-liikkeen edustalla Tuusulan taiteiden yö 2020